Това не го казвай! е нова пиеса, която събира заедно актьорите Теодора

...
Това не го казвай! е нова пиеса, която събира заедно актьорите Теодора
Коментари Харесай

Теодора Духовникова и Захари Бахаров в новата пиеса Това не го казвай

" Това не го казвай! "  е нова пиеса, която събира дружно актьорите  Теодора Духовникова и Захари Бахаров  с режисьора  Явор Гърдев .

Премиерата на френската комедия от  Саломе Льолуш  е в кино „ Люмиер “ в София на 12 февруари, оповестяват от екипа на плана. Пиесата е с три номинации за премията " Молиер “ (2022) - за най-хубава комедия, най-хубав артист в частен спектакъл и най-хубав създател.

Какво можем да кажем? Кога? По какъв метод? При какви условия? Въпреки че одобряваме за даденост словото да е свободно, има неща, които към този момент не могат да бъдат казани. Особено в връзките сред мъжа и дамата. Това са част от тематиките, които представлението преглежда.

" Двамата герои са с пъклен характери. Той е без угризения, предизвика и не си мълчи. Тя е без филтър, нахална и надменна. Те се обичат, само че прекарват по-голямата част от времето си в разногласия и несъгласия. Пари, политика, пластична хирургия, обществени мрежи. Темите са безкрайни, какъвто е и разногласието, тъй като никой не отстъпва от позицията си ", описват от екипа. 

" Изричането на истината е велика заблуда, носеща със себе си чувството за морално предимство, вродено дръзновение и доминация над всички тези, които по една или друга причина не могат да си разрешат лукса на сходно изричане. " Това не го казвай! " от Саломе Льолуш е пиеса, която изследва какъв брой мощен и рисков може да бъде езикът на истината, какъв брой поразяващи могат да бъдат истинните думи и какъв брой смазваща и разрушителна може да бъде непремерената им приложимост “, споделя режисьорът  Явор Гърдев .

Ето ни тук, репетираме със Zachary Baharov “Това не го казвай! ” от С. Льолуш. В момента се вършат няколко министър председатели на...
Posted by on 
" Двама възрастни безпощадно се млатят с думи, като да са деца, попаднали в склад с чукове. Безогледното и нетактично размахване на тежките словесни играчки обаче, като се изключи че повишава равнищата на адреналина, също по този начин стартира да чупи костите на доверието, до момента в който малко по малко не раздира и фината тъкан на самото другарство ", добавя Гърдев.

По думите му " Това не го казвай! " е една комедия от разговори в свободен и ексцентричен звук - репликите са остри, само че по едно и също време с това и смешни, тъй като са истина, и тъй като участват в живота на всяка една фамилна двойка. 

Сценографията на постановката е на  Свила Величкова , преводът - на  Снежина Здравкова , звуков дизайн -  Генадий Иванов , светлинен дизайн -  Стефан Н. Щерев . Продуцент е " База Х ".

Премиерата в София беше разпродадена за дни, следват още две дати в столицата – на 13 и 15 февруари, както и във Варна - на 16 март, и в Пловдив - на 8 април. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР